REM Eiland

Vroeger had het REM Eiland de functie een beleving te creëren. Als broadcast platform zorgde het ervoor dat miljoenen kijkers genoten van de eerste commerciële tv-programma’s. Het was een rebelse piratenzender die met TV Noordzee een groot publiek wist te bereiken.

Ondanks het succes bij de kijker duurde het niet lang voordat de overheid de anti-REM-wet aannam. Hierdoor werden de uitzendpraktijken van TV Noordzee illegaal. Nederland zou nog niet klaar zijn voor deze nieuwe vorm van entertainment en daarom moesten de uitzendingen stoppen aldus de regering.

Bar REM Eiland

De bar bevindt zich op dek 2 van het REM Eiland. Het barmeubel zelf is gemaakt van de restanten van een voormalig stalen elektriciteitshuisje en sluit helemaal aan bij het industriële karakter van het eiland. De bar kan overdag gebruikt worden om te werken of overleggen met een kop koffie én met uitzicht over de Amsterdamse haven. ‘Best workview ever’  toch?

Ook is de bar een prima plek voor een gezellige borrel of een drankje voordat u aan tafel gaat. Heeft u iets te vieren met een groter gezelschap? Het bargedeelte is tevens af te huren tot 50 personen.

Bekijk Borrelkaart

Restaurant REM Eiland

Lunchen of dineren op het voormalige helikopterplatform heeft natuurlijk al iets bijzonders. De orginele nog werkende oranje landingslichten en de hoge raampartijen maken het compleet en bieden een fantastisch uitzicht. Overdag geopend voor lunch, borrel of gewoon een kop koffie. Tijdens het diner voeren wij een moderne kaart met een klassiek Franse tintje. De keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00 uur voor lunch en van 17.30 tot 22.00 uur voor diner. Reserveren wordt aanbevolen.

Dineren met een groter gezelschap? Vanaf 10 personen bieden we een samengesteld menu aan. Deze bijzondere ervaring op hoogte cadeau geven? Neem contact op.

Bekijk dinerkaart

De Studio

Een inspirerende vergadering in de voormalige zendkamer van het REM Eiland op 20 meter boven het water?

Dat kan in Studio REM, een aparte af te sluiten ruimte met de nodige audiovisuele middelen en een waanzinnig uitzicht over de haven van Amsterdam. Een echte wow-factor voor maximaal 24 personen.

Liever dineren in privésferen? Ook dit is mogelijk met maximaal 24 personen aan 2 lange tafels mét uitzicht. 

Informatie aanvragen

Dakterras REM Eiland

Bovenop het REM Eiland bevindt zich onze rooftop bar. Enkel per trap te bereiken en vaak staat er een windje maar wat een geweldig panorama uitzicht over zowel de stad als de haven van Amsterdam! De bar op het dak is enkel in de zomer geopend mits het weer het toe laat. Maar zelfs met minder goed weer is een bezoekje all the way to the top zeker de moeite waard!

Wanneer u een tafel heeft gereserveerd in het restaurant leent het dakterras zicht uitstekend voor een aperitief met ondergaande zon.

Op het dakterras serveren wij geen diner en reserveren is niet mogelijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief