FAQ

Onderstaand een aantal vragen met anwoorden die wellicht van belang kunnen zijn voor uw bezoek aan REM Eiland. Mocht uw vraag er niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op via info@remeiland.com of 020-688 5501.

Wat zijn de openingstijden van REM Eiland Restaurant?
REM Eiland is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur en de keuken sluit om 22.00 uur. Dit kan soms afwijken bij besloten evenementen.

Wat zijn de openingstijden van de keuken?
U kunt van 12.00 uur tot 16.00 uur bij ons terecht voor de lunch. De gehele dag door kunt u bestellen van onze borrelkaart. We serveren diner van 17.30 uur tot 22.00 uur.

Is er een lift aanwezig?
Ja, met de lift kunt u tot de entree komen op dek 2. Voor het dakterras gaat u naar dek 3 en vandaar nog een stukje met de trap. Zin in een klim om nog meer van het uitzicht te genieten? Neem dan de trap naar boven.

Is REM Eiland toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Met de lift kunt u tot de entree komen op dek 2. Voor het restaurant kunt u rechtstreeks naar dek 3 zodat we daar de deur voor u kunnen openen.

Is er parkeergelegenheid in de buurt?
Direct voor de deur is er ruim voldoende parkeergelegenheid, zeker voor Amsterdamse begrippen. Wel is het betaald parkeren van 09.00 – 0.00 uur. De kosten bedragen EUR 6,- per uur. Voor de parkeer apps kunt u code 18409 gebruiken.

Is REM Eiland bereikbaar met het openbaar vervoer?
REM Eiland is te bereiken met GVB 48 vanaf Centraal Station met als eindbestemming “Houthavens”. Met bus 48 stapt u uit bij halte Koivistokade (om de hoek bij Theater Amsterdam) en is het ongeveer 7 minuten lopen.

Kunnen er ook groepen bij REM Eiland Restaurant komen eten?
Ook groepen zijn bij ons van harte welkom. Alle reserveringen boven de 10 personen zien wij als een groep. Wij doen u in dit geval graag een aangepast voorstel om de kwaliteit en service optimaal te houden. U kunt hiervoor een reserveringsaanvraag doen door een e-mail te sturen naar info@remeiland.com of direct te reserveren via deze website.

Kan ik online reserveren?
Ja zeker! Zowel via een pc, tablet of smartphone kunt u online vanaf onze website een reservering plaatsen. Gebruik wel een geldig emailadres, hierop ontvangt u de bevestiging.

Is het aan te raden om vooraf te reserveren?
Om er zeker van te zijn dat u een plekje heeft raden wij aan om vooraf een reservering te maken. Bij voorkeur via onze website. Wilt u met een groep groter dan 10 personen komen? Neem dan contact op via info@remeiland.com of reserveer rechtstreeks via deze website.

Is REM Eiland Restaurant exclusief af te huren?
Ja, afhankelijk van de soort gelegenheid kunt u een gedeelte van het eiland exclusief afhuren. Dit kan zowel een feestelijke aangelegenheid zijn als een zakelijke bijeenkomst. In enkele gevallen is heel REM Eiland Restaurant exclusief af te huren. Neem voor meer informatie contact op via info@remeiland.com.

Kun je bij REM Eiland ook een boot huren?
Ja, wij kunnen voor u een boottocht verzorgen van 4 tot 80 personen. Eerst varen en aansluitend dineren? Ook dat kan! Neem voor meer informatie contact op via info@remeiland.com.